Департамент культури КМДА | Музей історії міста Києва

 

 

     

Головна - Home

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новини - News

 
     
     
 

Літературно-дискусійний клуб "Камін / Come in": Презентація творчості лікаря та літератора Станіслава Єгорова

14 квітня у київському Музеї Шолом-Алейхема (філія Музею історії Києва) відбулась перша зустріч Літературно-дискусійного клубу "Камін / Come in", на якій була представлена творчість талановитого літератора та лікаря Станіслава Єгорова.

Твори Станіслава Єгорова - це своєрідні оповідання, ненав'язливі, недратуючі, в яких читач все розуміє. Перед нами життя як воно є. Читаючи його історії, читач відчуває себе частиною їх.

Відносно творчості Станіслава Єгорова, відомий український мистецтвознавець Наталія Бондаренко, процитувала прозаїка, поета, літературного критика, мистецтвознавця та журналіста Юрія Домбровського: "Розум дослідника - натура митця".

"Перша книга Станіслава, яка була надрукована - "Навіть атланти іноді втомлюються" - мене дуже вразила своєю трагічною правдивістю. Це - драматургія життя", - ділиться своїми враженнями Наталія. - "Станіслав дуже майстерно використав навіть елементи містичності нашого життя у своєму творі. Мені також дуже подобаються його, як зараз говорять, травеллогі - літературні мандри різними країнами. Автору чудово вдається тримати читача у глибокому зануренні місцями, де мандрував автор. Ти починаєш читати i вже не можеш відірватись від того, як автор описує те, що бачив сам. Ти починаєш відчувати те, що відчував сам автор… Специфіка прози Єгорова в тому, що, як лікар за фахом, він досліджує психологію людини та ситуації, і якої людина опинилась".

"Протягом свого життя я напрацював певну філософію, яку можна назвати "Сьогодні і зараз", - висловлює своє бачення життя Станіслав Єгоров. - "Якщо ви маєте якісь мрії, задумки, треба реалізовувати це сьогодні. Завтра, ви знаєте, може і не бути. Ви бачите, що відбувається - війна, обстріли. Все треба робити сьогодні. Я завжди любив читати. Але не просто читати. Розбираючи якійсь твір, у мене з’являлись певні думки: що і як. Мені був цікавий сам механізм створювання творів. Чому людина вирішила стати письменником. Звідки тема приходить до автора. Яке має бути перше слово твору".

"Для мене дуже важливо оточення. Я живу та працюю в колі творчих людей", - ділиться досвідом приходу в літературу Станіслав. - "Перш за все, мій головний редактор та критик - це моя кохана дружина. Саме вона підтримала мене в цьому. Найважливіше те, коли ти робиш перші кроки в творчих експериментах. Моя дружина, моя родина, мої друзі підтримали мене в бажанні почати літературну дiяльнiсть".

"Я - хірург-стоматолог. Я прямо пов'язаний з людьми, не тільки руками, а й розмовами", - об’яснює свій досвід та вміння тонко бачити все навколо Станіслав. - "Ми багато спілкуємось. Спілкуємось в різних емоційних станах. Це непросто і дуже цікаво одночасно. Таким чином, мої твори - це величезний накопичений досвід спілкування".

Автор та ведучий Літературно-дискусійного клубу "Камін / Come in" - старший науковий співробітник Музею Шолом-Алейхема Рафаель Літвін.

 
     
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Музей Шолом-Алейхема - Sholom-Aleichem Museum

 

 

 

 

     

 

При повному або частковому використанні матеріалів сайту Музея Шолом-Алейхема посилання / активне посилання на нього обов'язкове. When using materials of the Sholom-Aleichem Museum website in full or in part, the reference or the hyperlink to it is obligatory.

 

     
 

Створення та підтримка сайту - Creation and support of the website: Rafael Litvin